OM OSS

VILLA BUONVISI

En plats att landa, bo och njuta med en stark personlighet och hemma-hos känsla.

Med historia som präglat dessa väggar i över 500 år, en familjär känsla och vacker natur vågar vi påstå att Villa Buonvisi är något alldeles extra. Här finner ni det optimala stället för vänner och familj som söker det perfekta lilla personliga "hotellet" eller som kanske vill hyra hela stället för ett större evenemang. Vi vänder oss också till grupper där vi skräddarsyr program och upplevelser, konferenser eller temaresor. Vi erbjuder personlig service i en unik miljö med målet att göra er vistelse till den bästa. Hoppas ni vill uppleva Toscana och dela drömmen med oss.

Benvenuti!

SVENSKA ÄGARE

Villa Buonvisi ägs idag utav den svenska familjen Mattsson som fann gården på en resa genom Italien som alltid legat varmt om hjärtat.

"Vi hade ingen direkt anknytning till Italien, istället ledde passionen för maten, vinet och kulturen oss hit. Lucca var kärlek vid första ögonkastet och vi insåg snabbt hur mycket staden och omgivningen har att erbjuda. Gården från 1500-talet fick bli kärnan i våra drömmar och nu vill vi att Villa Buonvisi ska vara en plats där våra gäster kan skapa minnen för livet och dela passionen med oss".

HISTORIAN OM VILLA BUONVISI

Buonvisifamiljens affärer inom bank- och silkeshandel blomstrade under 1500-talet och de blir Luccas ledande familj för rikedom. De breddar omfattningen av sina handels- och bankrelationer och startar företag och bosätter sig i Neapel, Venedig, Lyon, Louvain, Antwerpen och London. Villa Buonvisi börjar ta form och byggs som ett utav familjens sommarresidens efter noggrant sökande efter den perfekta marken. Fem minuter utanför Luccas ringmur, vid den dåvarande gränsen mellan Lucca och Pisa blev den perfekta platsen med goda möjligheter för odling och jakt. De födde upp boskap, planterade olivträd, vinrankor och citronträd på gården för att ombesörja den stora familjen och alla residens med råvaror. Detta är samma träd och rankor som vi skördar från än idag. Under 1600-talet föll Lucca och familjen Buonvisi offer för en extrem ekonomisk kollaps och under 1800-talet hade större delarna av Buonvisisläkten dött ut. I Lucca finns det fortfarande ett gammalt talesätt som lyder "even the Buonvisis went broke". Familjen sålde Villa Buonvisi i början på 1900-talet och sedan figurerar flera ägare av egendomen och villan var även befäst av tyskarna under andra världskriget.

Villa Buonvisi är idag ca 500 år gammalt och är en av de äldsta byggnaderna i området. I villans källarvalv kan man se spår från ett äldre torn som huset är byggt på och förmodas vara över 1000 år gammalt.

Buonvisifamiljens motto som vi bär med oss;
"Tutto il giorno penso a ben fare"

VIN OCH OLIVOLJA

Vin, olivolja och att odla med kärlek är något som ligger oss varmt om hjärtat på Buonvisi. Vinodlingarna som är belägna framför villan på var sin sida allén består i huvudsak utav druvorna Cabernet Sauvignon, Syrah, Trebbiano och Chardonnay. Idag producerar vi ca 20.000 liter vin från våra odlingar på gården med hjälp av våra vinbönder från trakten. 

Uppe på kullarna bakom Villa Buonvisi finner man vår vackra olivlund med uppemot 1000 olivträd. Under skördesäsongen i oktober och november plockar vi oliverna för hand för att sedan pressa på det lokala presseriet. Vår ekologiska olivolja som har en härligt sprittande gräsig smak med ett pepprigt bett är något som vi är fantastiskt stolta över och väldigt glada över att få producera och dela med oss utav.

Vi tillverkar även limoncello och arancello på citrusträden som växer i trädgården och är uppemot 250 år gamla.